10 syytä hankkia lasitus

10 syytä hankkia lasitus

lasiterassi_pensas

Miksi lasitus? Kerromme siihen nyt 10 syytä.

Kevät kurkistaa jo talven takaa ja monella alkaa kodin ehostamisprojektit kevätauringon alla. Erityisesti pihan ja puutarhan puuhailut ovat ihania keväällä lumen sulaessa. Onhan se nyt mukavaa laittaa kaikki kesäksi kuntoon, jotta voi sitten nauttia kesän keleistä ulkona ja terassilla! Terassit sekä parvekkeet vaativat myös huoltoa ja uudistamista tasaisin väliajoin. On hyvä käsitellä ja maalata pintoja, jotta terassi näyttää taas kuin uudelta. Unohtamatta puisten pintojen hyvänä pysymistä sekä käyttöiän pidentämistä.

Kotia on myös mukava ehostaa kesän korvalla ja listasimmekin syitä, miksi terassin tai muun tilan lasittaminen on hyvä idea. Syitä on olemassa paljon ja päätimme valikoida kymmenen mielestämme tärkeintä. Kurkkaa lista ja mieti mikä olisi sinulle suurin syy lasituksen hankkimisessa. Voit myös jakaa omat syysi somessa #tähtihetkiin !

lasiterassi_kalustettu

1. Pysyy kuivana

Terassi pysyy kuivana kelistä ja vuodenajasta riippumatta. Kesälläkin sade voi yllättää, mutta terassilta ei tarvitse poistua mihinkään. Puhumattakaan tuulesta, joka lennättää kerttakäyttöastiat kesän grillihetkissä ympäri pihaa. Terassin lumityöt voi unohtaa eikä terassikalusteita tarvitse viedä enää suojaan talveksi. Kuivana pysyminen onkin pitkällä aikavälillä seuraavana syynä lasituksen hankkimiseen.

lasiterassi_puulattia

2. Käyttöikä

Terassin käyttöikä pitenee huomattavasti, kun terassin pintamateriaalit pysyvät säältä suojassa. Lasitusten vaatimat kunnon perustukset pitävät myös huolen siitä, etteivät routa ja pakkanen aiheuta vahinkoa olemassa oleviin rakenteisiin eikä uuteenkaan terassiin.

Lasitus pitää terassin lämpimänä

3. Terassikausi pitenee

Terassin käyttöaika kasvaa vuodessa vähintään 3-4 kuukaudella. Kevätaurinko lämmittää tehokkaasti ja syksylläkin terassin käyttöä voi jatkaa pidempään lasitusten avulla. Pitää vaan muistaa sulkea lasit. Tiesitkö että terassin saa myös talvikäyttöiseksi? Teemme terasseja myös lämpölaseilla, jolloin terassi pitää lämmön sisällään huomattavasti tehokkaammin. Terassin saa talvella lämpimäksi terassilämmittimillä tai terassille rakennetulla kaminalla.

Lasitus_lisätilaa

4. Lisätilaa

Ihanaa lisätilaa moneen käyttöön. Oleilun lisäksi etätyöt, harrastukset, treenaaminen... listaa voisi jatkaa. Lasittamalla terassin, saa uuden lisähuoneen, joka ei sisälly rakennusneliöihin, kun lasit ovat avattavat. Asiantuntijoiltamme saat tarkempaa tietoa lupakuvioista, kysy lisää tarvittaessa.

lasiterassi_sisustettu

5. Sisustaminen

Lasitettu tila on uusi ihana sisustuskohde. Säältä suojassa sisustaminen tarjoaa paljon uusia mahdollisuuksia. Sisustusesineet ja matot pysyvät kuivina ja esimerkiksi erilaiset valot pysyvät myös ehjinä kuivassa. Mahdollisuudet ovat rajattomat! Somestamme löydät lisää inspiraatiota niin terassin suunnitteluun kuin sisustamiseenkin.

Facebook Instagram

Lasitus pitää kasvit suojassa

6. Lasihuone kasveille

Keväällä on mukava laittaa istutuksia. Lasitettu tila toimii aivan kuin kasvihuoneena kevään ja kesän paisteessa. Kukat tai muut kivat omat istutukset, joista voi saada satoa omaan ruokapöytään, saavat hyvän kasvuympäristön, kun ne voivat olla ulkona jo aiemmin keväällä. Lasitusten sisällä ne saavat paremmin lämpöä, valon määrästä karsimatta.

kesäkeittiö

7. Kesäkeittiö

Kesäkeittiö on suosittu hankinta kotipihalle erillisenä huoneenaan. Kesän ruuanlaitot ja grillaamiset nousevat aivan uudelle tasolle, kun saa koknaisen keittiön käyttöön pihalla. Lasitettuna kesäkeittiö on myös käytössä kelillä kuin kelillä ja lämmön saa pidettyä sisällä myös iltojen viiletessä. Kesäkeittiön lisäksi on mahdollista tehdä myös esimerkiksi vierasmajoja tai saunoja, lasitettuna tai ilman.

Lisää kuvia

lasitus_kuisti

8. Äänieristys

Tiivimmillä asuinalueilla oman rauhan saaminen voi olla vaikeaa. Kesällä olisi mukava olla ulkona, mutta omaa rauhaa voivat häiritä naapurit tai lähellä kulkeva tie. Lasitusten sisällä ääni eristyy hyvin ja yhtäkkiä omaa rauhaa löytyykin. Samoin myöskään omat äänet eivät kantaudu naapuriin ja saa enemmän yksityisyyttä.

lasiterassi_julkisivu

9. Säästöt

Pitkällä aikavälillä lasitukset säästävät varoja. Materiaalien ja rakenteiden pidemmän kestävyyden lisäksi myös energiakustannukset laskevat. Talon kyljessä olevat terassit sekä parvekkeet pysyvät lämpimimpinä lasitusten avulla, joten myös asunnon energiankulutus pienenee.

lasitus_omenapuu

10. Asunnon arvo nousee

Lasitushankkeet ovat arvokkaita ja asunnon arvo voi nousta merkittävästi uusilla lasituksilla. Niillä tuodaan luksusta kotiin ja lasi sekä alumiini kestävät aikaa erinomaisesti, eikä niiden ulkonäkö vanhene. Tarjoamme myös hyviä rahoitusvaihtoehtoja, joita voi hyödyntää hankkeessa. Voit lukea lisää rahoitusvaihtoehdoistamme alta.

Rahoitukset

tähtiterassit_logo

Kiitos lukemisesta!

Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä. Olemme yhteydessä ja suunnitellaan yhdessä sinulle juuri oikeanlainen lasitus!